Ne implicăm cu responsabilitate socială în diferite proiecte pentru oamenii. Știm, sunt doar niște picături de apă într-un ocean, dar… oceanul e o multitudine de picături. Începând de acum punem umărul la împădurirea țării prin donarea de puieți Asociației MaiMultVerde, la fiecare proiect finalizat.

Motive să credem

Un filosof spunea așa: decât să te lupți să schimbi un trecut greșit, mai bine depui efort să construiești unul nou. Suntem cu toții părtași la distrugerea naturii și făcem acest lucru mai mult sau mai puțin conștient. Sigur că putem îmbunătăți puțin situația prin reducerea numărului de hârtii imprimate sau prin optimizarea activităților cotidiene din lumea modernă în care trăim, dar… știm că nu este de ajuns. Ritmul cu care pădurile dispar depășește puterea noastră de a ne adapta la noua dogmă a responsabilității sociale. Ar fi fost mai ușor dacă acei copaci ar oferi internet gratis sau bani, dar din păcate ei ne oferă “doar” oxigenul pe care-l respirăm.

Bun, ce facem?

Am decis să fim o agenție activă în construirea unui nou viitor, mai curat și mai sănătos, printr-un parteneriat inteligent făcut împreună cu Asociația MaiMultVerde, prin care donăm puieți în urma fiecărui proiect lansat online sau unei campanie finalizată. Obiectivul nostru e să ne bucurăm în viitor de o statistică formată dintr-un număr cât mai mare de copaci plantați în România, ce ne vor purta numele, știind chiar că, poate, nu ne vom bucura de umbra lor. În același timp, vom începe o acțiune de evanghelizare în rândul actualilor sau noilor clienți; iar ei, la rândul lor, se vor implica indirect prin responsabilitate socială și vor fi și ei ecologiști cu ajutorul nostru, deci dacă lucrăm împreună tu vei planta copaci în România.

“Am fost de la început orientați spre ecologie, o spune și culoarea branding-ului nostru, dar nu ca azi când suntem mai conștienți și mai responsabili social ca oricând. Mizăm pe faptul că efortul financiar pe care-l facem să fie cel puțin inspirațional. Decizia a fost luată ușor, fiind o sinteză de gânduri pe care le purtăm cu noi de mult.” (Echipa Craft Interactive)

Despre Asociaţia MaiMultVerde

Organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 – 2014, MaiMultVerde a lucrat cu 21.000 de voluntari, a plantat peste 740.000 de puieţi, a strâns 325 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde.