Client
Noriel
Perioada
2011-2012
Scop
tranzacții din căutari organice

Obiectivul a fost poziționarea site-ului în primele pagini din Google după cuvinte cheie relevante domeniului și după expresii „la țintă” compuse din numele produselor. Pentru că în acest domeniu fascinant, jucăriile sunt și ele mici branduri iar consumatorii le caută dupa denumirile lor. ‘Challenge-ul’ nostru neoficial a fost obținerea traficului organic (din SEO) cu mai multe tranzacții și un Return Of Investment mult mai eficiente financiar, decât publicitatea contextuală pornită paralel în campanii de search advertising (Google Adwords).

Și am început să facem SEO
Strategia de optimizare pentru noriel.ro a fost planificată în două etape:
– Setup-ul SEO onsite și offsite (început în Ianuarie 2011)
– Mentenanța SEO, cu focus mărit pe optimizarea onsite (începută în Martie 2011). Am urmărit obiectivele în 2 direcții:
a) cuvinte cheie statice (relevante domeniului:  jucarii copii, jucării, s.a.m.d.)
b) cuvinte cheie dinamice (denumirile jucăriilor, categorii de jucarii, etc.).

Odată cu implementarea strategiei SEO, am oferit serviciul de usability pentru a crește ergnonomia site-ului și pentru îmbunătățirea procesului de comandă al vizitatorilor.

Și după un an am scris această poveste de succes

  • Am scăzut bouncerate-ul, am crescut timpul petrecut pe site, am crescut afișările de pagini, am crescut rata vizitatorilor noi ajunși pe site.
  • Am crescut constant vizitele din motoarele de căutare. În perioada analizată (Ianuarie – Decembrie 2011) canalul Search a adus 78% din totalul de vizite, 60% a fost obținut pe cale organică, iar 18% artificială.
  • De la început până acum noriel.ro a fost accesat prin aprox. 62.000 de combinații de cuvinte cheie
  • Din totalul cuvintelor căutate pe motoare de căutare aproximativ 65% au fost dinamice, de tip non-brand (nu conțin cuvântul ‘noriel’)
  • Căutarile organice au adus de 4 ori mai multe tranzacții decât căutările plătite, canalul organic aducându pentru noriel.ro o rată de conversie de 67%.

Impresionant? Contactează-ne acum, să scriem și pentru tine o poveste de succes!